DATING BIJBEL

Waarom is het van belang om een gelijkwaardige partner te hebben? Dit heeft psychologische, medische en sociale redenen. Het is de kleinst mogelijke overlevings eenheid. In de intieme relatie kunnen gedachten uitgewisseld worden. Meningsverschillen uitgesproken worden zonder consequenties. Het aanraken en van elkaar leren en zien hoe ze met anderen omgaanm ligt erin besloten. Alleen al de intimitiet heeft zo zijn voor maar ook nadelen. Zo niet dan is er onvoldoende basis voor die relatie.

Een gezin met meerdere kinderen is nog sterker. Een Familie met tantes en ooms en neven en nichten in de buurt van minimaal 13 personen is minimaal noodzakelijk om de overleven.

HET GEHEIM VAN DE TWEEDE DATE

HET SUCCES VAN DE EERSTE DATE IS CRUCIAAL , MAAR DE TWEEDE DATE GEEFT JE PAS ÉCHT INZICHT IN ZIJN RELATIE-POTENTIE. HIER LEES JE ALLES WAT JE MOET WETEN OM ER EEN SUCCES VAN TE MAKEN

TEKST EMILY C. JOHNSON, MARINA KHIDEKEL, JULIE VADNAL

We stoppen erg veel energie in eerste dates: we chatten ons suf op apps, wisselen grappige berichten uit en uiteindelijk ontmoeten we de ander (hopelijk) in het echt, vaak na zijn berichten urenlang te hebben geanalyseerd om te achterhalen hoe serieus hij daten neemt. Dit alles vindt nog vóór de eerste afspraak plaats. “Mensen zijn nogal ge­fixeerd op de eerste date, maar in werkelijkheid is het maar een inkijkje in de eventuele mogelijkheden”, zegt Helen Fisher, wetenschappelijk adviseur voor een datingsite. Ze ondervroeg experts en spitte door Cosmoenquêtes en ontdekte zo verrassend genoeg dat juist een tweede date meer betekenis heeft. “Zo kom je er vaak beter achter welke gedeelde interesses, ideeën en doelen jullie hebben. Oftewel: wat jullie met elkaar verbindt.”

HET BELANG VAN DE TWEEDE DATE

Eerste dates zijn meestal niet geweldig, maar ook weer niet verschrikkelijk. Ze zitten er ergens tussen­in. En omdat we er niet onmiddellijk ondersteboven van zijn, hoeft een tweede date vaak ook niet zo nodig. Want als je niet zeker bent van iemand, waarom zou je dan nog twee uur van je leven aan hem verspillen? Nou, om de volgende reden: mannen die serieus op zoek zijn naar liefde (lees: die niet alleen op sex uit zijn), willen die extra tijd graag investeren. Volgens onderzoek van datingsite Lexa.nl begint elke 45 minuten een nieuwe relatie vanachter de laptop.

En uit onderzoek onder de gebruikers van Match.com blijkt dat de helft van hen ervan overtuigd is dat iemand die ‘wel oké’ leek op een eerste date uiteindelijk een heel geschikte partner kan zijn.

“Als je iemand ontmoet, weet je zo weinig over hem of haar dat je de nadruk op de kleinste details legt”, verklaart Fisher. “Als je date per ongeluk iets doms zegt, kun jij er al van uit gaan dat hij niet slim is. Maar onderzoek toont aan: hoe beter je een persoon leert kennen, hoe leuker je diegene gaat vinden. Als het om daten gaat, bedenken we al snel redenen om‘nee’ te zeggen. Een slimmere strategie is om na te denken over redenen om ‘ja’ te zeggen.”

11, 25: HET GEMIDDELD AANTAL DAGEN DAT EEN MAN BEREID IS TE WACHTEN OP EEN TWEEDE DATE VOORDAT HIJ HET OPGEEFT.

GEEN VONK IS OKÉ

Op de tweede date kom je erachter of de persoon in kwestie je tijd waard is. Je gaat dan verder dan opper­vlakkige gesprekken. Hoe meer contact je met elkaar hebt, hoe belangrijker het gesprek voor je wordt. Bovendien duurt het soms simpelweg wat langer voordat de vonk overslaat. Volgens 79 procent van de mannen die daten via de site Okcupid.com is dat trouwens niet eens zo belangrijk: zij zeggen dat ze ook zonder die vonk een relatie met iemand zouden aangaan – zolang ze de ander maar héél leuk vinden. “Dat het direct vuurwerk moet zijn, is een mythe”, zegt Fisher. “Het deel in de hersenen dat romantische gevoelens genereert, kan op elk moment wakkergeschud worden. Misschien voel je de aantrekkingskracht al vanaf het begin, misschien gebeurt het pas na een paar dates of misschien gebeurt het pas na jarenlange vriendschap.”

Ook daarom is die tweede date belangrijk. En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe leuk tweede dates zijn: volgens onderzoek heeft ruim de helft van alle mannen en vrouwen meer zin in een tweede dan een eerste date.

61: HET PERCENTAGE MANNEN DAT MEER ZIN HEEFT IN DE TWEEDE DAN DE EERSTE DATE

Ga dus gerust voor een tweede ronde. We zetten een aantal manieren op een rij – wetenschappelijk bewezen – waarmee je die tweede date hoe dan ook binnensleept.

HET EERSTE- DATE-PLAN

GA WAT DRINKEN

Wil je graag een tweede date, duik dan een café in voor thee/koffie/wijn/ cocktails (zie hierna).

BESTEL COCKTAILS

Onderzoek toont aan dat dit écht meer tweede dates oplevert. Hoeveel cocktails ideaal zijn is niet onderzocht, maar wij adviseren: voorkom karaokeshows op de bar.

GA JE WAT ETEN, DOE HET DAN GOED

Voor wie het aandurft om uit eten te gaan: kies een restaurant waarvan je weet dat het eten lekker en goed bereid is. Dat vergroot de kans op een tweede date met vijftig procent.

EET SUSHI…

Gezellig, stokjes prikken rond zo’n ronddraaiende sushitrein. En: meer kans op een tweede date. Misschien omdat je er geen opgeblazen pizzabuik van krijgt.

… OF IETS ZOETS

Iets zoets eten of drinken, vergroot de interesse in de persoon met wie je dit doet – en daarmee uiteindelijk de interesse in een relatie met die persoon.

NEEM EEN KRACHTIGE HOUDING AAN

Recent onderzoek toont aan dat speeddaters die hun ledematen en bovenlichaam uitstrekken – en dus letterlijk meer plaats innemen – 76 procent meer kans hebben op een ‘ja’. Als je een voorsprong wilt, kies je op Tinder een profielfoto waarop je die houding aanneemt. Alleen dat kan je datingkansen al met 27 procent vergroten.

2,5: HET IDEALE AANTAL UREN DAT EEN EERSTE DATE MOET DUREN OM EEN TWEEDE DATE TE KRIJGEN (DIE GEMIDDELD DRIE UUR DUURT).

MAAK HET GESPREK INTERESSANTER

BEGIN OVER POLITIEK

Wil je je kans op een date met 91 procent verhogen? “Bespreek iets wat zich nu in de wereld afspeelt. Zo ga je meer de diepte in en laat je zien dat je betrokken bent bij de maatschappij”, tipt Fisher.

LAAT ZIEN HOE SLIM EN GRAPPIG JE BENT

56 procent van de mannen wil je beter leren kennen als je grappig of charismatisch bent. En 42 procent wil nog eens met je daten als hij onder de indruk is van je intelligentie.

LAAT JE DATE WETEN DAT JE HEM LEUK VINDT

Vergeet het ouderwetse idee dat je niets moet laten merken. Als een man op zoek is naar een serieuze relatie en weet dat jij dat ook wilt, is de kans dat het ervan komt veel groter. “Als je dat uitspreekt, weet een man dat hij jou niet eerst nog voor zich moet winnen”, zegt Fisher.

LET OP DEZE SIGNALEN

Houd dit in de gaten om te polsen of je date het naar zijn zin heeft:

PRAAT HIJ HARDER? Dat is een teken dat hij opgewonden is, blijkt uit onderzoek.

LACHEN JULLIE OM DEZELFDE DINGEN?

Ook wetenschappelijk bewezen: als jullie om dezelfde dingen moeten lachen, is er kans op romantiek. En dát vertaalt zich natuurlijk in een tweede date.

LEG HIER GEEN NADRUK OP

WIE BETAALT

Er zijn geen regels voor wie de tweede date betaalt, maar de rekening delen is altijd een veilige optie.

OF JULLIE ZOENEN

De helft van de singles vindt een zoen op zijn plaats bij een eerste date; de andere helft dus niet.

SEX OP DE EERSTE DATE

Volg je gevoel. Zes procent van de mannen verwacht sex na de eerste date – en sex verwachten is idioot, dus blijf bij zulke mannen uit de buurt.

“Ik bleef hetzelfde type man daten, in de hoop dat ik hem kon veranderen. Dat bleek een hele, hele domme move.”

– YOUNGER-ACTRICE SUTTON FOSTER

“Als jullie het ergens niet over eens zijn, doe je je date een plezier door hem ermee te plagen. Zeg grappend: ‘Je bent leuk, maar het gaat niet werken tussen ons, want ik denk er anders over.’”

– LAW & ORDER-ACTEUR PETER HERMANN

“Ik had eens een date met iemand die zichzelf echt probeerde te verkopen en al begon over samen reizen. Ik zei: ‘Ik heb je pas net ontmoet, laten we het over normale zaken hebben.’”

– ZANGERES HILARY DUFF

“Ik vind het belangrijk dat je het fantastisch hebt in je eentje als je een relatie hebt, en dat je samen een superteam vormt. Als één van de twee niet blij is met zichzelf, werkt het niet.”

– THE FOLLOWING-ACTEUR NICO TORTORELLA

“Datingapps vind ik lastig. Degene met wie ik nu date, had ik waarschijnlijk niet leuk gevonden op basis van een foto op een app. Maar zijn uitstraling is zó aantrekkelijk!”

– YOUNGER-ACTRICE MOLLY BERNARD

WAT ZEG JE?

GROTE KANS DAT EEN MAN WELEENS IETS VREEMDS TEGEN JE HEEFT GEZEGD OP EEN EERSTE DATE … EN DAT JE WILDE DAT JE EEN PERFECT ANTWOORD KLAAR HAD. BIJ DEZEN.

HIJ ZEGT “Vertel eens, waarom ben je single?”

JIJ ZEGT “Omdat daten met iemand raar is als ik een vriend heb.”

HIJ ZEGT “Je ziet er anders uit dan op je profielfoto.”

JIJ ZEGT “Ja, ik heb benen.”

HIJ ZEGT “Wat is je doel op de lange termijn?”

JIJ ZEGT “Ik heb mijn moodboard in m’n tas!”

HIJ ZEGT “Hoeveel verdien je?”

JIJ ZEGT “In yen?”

ZOEK HET UIT

TINDER-MOE?

WE TESTTEN EEN PAAR ANDERE POPULAIRE DATINGAPPS, ZODAT JIJ ER JE DUIMEN NIET OP HOEFT TE BREKEN.

JOUW DATINGKLACHT:‘IK WIL MANNEN DATEN DIE OM DE HOEK WONEN. LETTERLIJK. IK BEN LUI.’

PROBEER: HAPPN IN HET KORT: populair onder stedelingen (van Amsterdam tot New York, met ruim 2,3 miljoen gebruikers wereldwijd). De app doet suggesties voor mensen die je pad hebben gekruist via de locatieaanduiding op je telefoon.

DE MANNEN: de Drake-lookalike die voor je in de rij bij de supermarkt stond en die knappe man uit de trein.

EXCLUSIVITEIT: laag. Iedereen kan hiervan gebruikmaken.

PRIJS: gratis. Je kunt punten kopen om een ‘charm’ te sturen als je zeker wilt weten dat je boodschap aankomt.

JOUW DATINGKLACHT: ‘IK VIND ALLEEN MAAR DATES DIE EIGENLIJK ONDER MIJN NIVEAU ZIJN…’

PROBEER: THE INNER CIRCLE IN HET KORT: voor succesvolle, knappe en talentvolle singles. The Inner Circle is een selecte datingsite die haar leden zelf selecteert op uiterlijk en beroep. Je kunt alleen worden uitgenodigd door huidige leden, maar dan nog kan de moderator van de site je afkeuren… The Inner Circle organiseert ook regelmatig exclusieve datingevents voor haar leden.

DE MANNEN: acteurs, zakenmannen, dj’s en een behoorlijke dosis niet-beroemde mannen met knotjes.

EXCLUSIVITEIT: hoog. Je moet worden uitgenodigd voor deze exclusieve datingsite.

PRIJS: gratis.

JOUW DATINGKLACHT: ‘IK WORD ZO MOE VAN DAT EINDELOZE CHATTEN. IK WIL METEEN EEN DATE.’

PROBEER: OHELLO IN HET KORT: de app laat mensen zien die zich binnen drie kilometer van je bevinden. Als je op date wilt, spreek je diegene aan (hallo!) en als diegene jou ook ziet zitten, zoekt ohello een locatie uit voor jullie date. De bedoeling is dat jullie binnen 45 minuten afspreken, dus je wordt nooit meer van tevoren door een date aan het lijntje gehouden. Ideaal, voor als je niet houdt van chatten en een snelle beslisser bent.

DE MANNEN: al het mannelijk schoon dat zich binnen drie kilometer van jouw locatie bevindt.

EXCLUSIVITEIT: Laag. Iedereen kan meedoen.

PRIJS: gratis.

JOUW DATINGKLACHT: ‘IK ZOEK MANNEN DIE WAT SERIEUZER EN OUDER ZIJN.’

PROBEER: LEXA IN HET KORT: deze Nederlandse oud-marktleider is nog altijd een klassieker op datinggebied. Perfect als je wat oudere mannen zoekt die serieus op zoek zijn naar een relatie. Leuk: Lexa.nl organiseert borrels en evenementen voor haar members. Ideaal voor als je een keer geen zin hebt in eindeloos scrollen door profielen.

DE MANNEN: een prima selectie (oudere) mannen in pak en leuke overhemden.

EXCLUSIVITEIT: laag. Iedereen kan zich inschrijven.

PRIJS: je kunt gratis lid worden en een profiel aanmaken waarna je door profielen kunt scrollen. Hierna kun je eventueel kiezen voor een full membership voor een periode van één (€24,99), drie (€50,97) of zes maanden (€59,94). Hiermee kun je berichten lezen en versturen, uitgebreid zoeken en chatten met Messenger. Je kunt je full membership ook upgraden met een nog uit­gebreider pakket waarmee je nog meer datingopties hebt.

JOUW DATINGKLACHT: ‘KUNNEN WE STOPPEN MET DE CREEPY OPENINGSZINNEN?’

PROBEER: BUMBLE IN HET KORT: swipe naar rechts, match, en jij moet hem ­binnen 24 uur een bericht sturen. Hierna kan hij het gesprek voortzetten.

DE MANNEN: een mix van ­professionals, mannen met fietsen en marathonlopers.

EXCLUSIVITEIT: laag. Iedereen met Facebook kan meedoen.

Bron Cosmopolitan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s