Triggerpointmassage

Triggerpointmassage is een relatief nieuwe vorm van massage. Hierbij wordt op zoek gegaan naar triggerpoints. Een triggerpoint is een kleine verkramping in een spier die aanvoelt als een pijnlijke verharding. Deze verkrampingen spelen vaak een belangrijke rol bij talloze lichamelijke ongemakken.

Twee artsen in Amerika, Janet Travell en David Simons, ontdekten dat veel klachten ontstonden door zogenaamde spierknopen. Het eerste artikel van dr.Travell publiceerde zij al in 1942. Dr. Travells persoonlijke succes met een specifieke patiënt president John F. Kennedy, had een diepgaand effect op de ontwikkeling van deze methode. Bij triggerpointmassage worden deze ‘spierknopen’ opgezocht en gemasseerd.

Één van de meest populaire methodes onder masseurs is die van Clair Davies, de auteur van het Handboek triggerpoint-therapie. Binnen deze methode wordt gebruik gemaakt van korte diepe knedingen. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is dat de patiënt dit zelf meerdere malen per dag herhaalt, waarbij het gebruik van massagehulpmiddelen vaak de voorkeur krijgt of zelfs noodzakelijk is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s