Sportmassage

Een definitie van sportmassage die wij tegenkwamen is: het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gegezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of de nadelige gevolgen van de sportbeoefening weg te nemen. Bij sportbeoefening worden er stoffen in ons lichaam verbrand welke de vermoeidheidsverschijnselen en kramp (verzuring) veroorzaken. Deze afvalstoffen worden bij de massage uit de spieren weggemasseerd. Dit dus na de sportbeoefening. De massage kan ook voor het sporten gebruikt worden om het lichaam op temperatuur te brengen of houden en tijdens de rust om de effecten van het afkoelen te minimaliseren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s