Allotherapie of Allopathie

Allotherapie is de benaming voor de reguliere geneeskunde. Deze benaming wordt af en toe gebruikt door de alternatieve therapeuten en artsen.

Het verschil tussen alternatief en regulier zit hem hoofdzakelijk in de wetenschappelijke benadering. Dat is wat men u wil doen geloven. Het is de geldstroom en de marketing die hier regeren. Heel simpel: de farmaceutische bedrijven ontwikkelen en produceren medicijnen, de aandeelhouders van deze bedrijven willen zoveel mogelijk winst zien. En dat doet een farmaceutisch bedrijf dus niet door goede en gezonde medicijnen te produceren waardoor u dus niet meer ziek wordt. Hier staan dus twee belangen haaks op elkaar. Want, als het bedrijf een medicijn maakt waardoor u niet meer ziek wordt, zou u immers geen medicijnen meer nodig hebben en er dus ook niets meer verkocht worden. Dus de aandeelhouders zien hun winst verdwijnen.

Maar… de ‘wetenschap’ die wij al duizenden jaren bezitten, denk aan alle geschreven recepten door nonnen en broeders in kloosters in 2000 jaar. Acupunctuur (waarschijnlijk ouder dan dat), homeopathie (150 jaar) en fytologie, en waarvan de methodiek al generaties lang van vader of moeder op dochter  of zoon is overgebracht betitelen als alternatief.

Overboord gooien en volledig opgaan in de ontdekking van peniciline en de rest afdoen als niet wetenschappelijk, gaat naar onze mening, te ver. De reguliere geneeskunde kent geen ‘meridianen’ die in ons lichaam lopen. Bij sectie komen zij die niet tegen, dus die bestaan niet.

Waarom zouden de Chinezen, die over duizenden jaren geleden gerekend werden tot een hoogst ontwikkeld volk, zich zo kunnen vergissen… Of weten wij hier in het westen iets nog niet? Misschien is de vergelijking met de middeleeuwen en de aanname dat de aarde plat was, hier wel op zijn plaats. De factor tijd leerde immers dat het tegendeel waar is. Wij denken dat we de komende tijd nog veel gaan leren, ontdekken en ondervinden, als we er maar voor open staan.
Meer over de commercie, de misstanden, de verkeerde partijen en vele miljarden met nare bijwerkingen vindt u hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s