Energetische massage

Deze zachte vorm van massage werkt meer op het energetisch lichaam dan dat de masseur de lijnen van de spieren en bindweefsel volgt. Over het algemeen betreft het zachte aanrakingen, wrijvingen en technieken die zeer ontspannend werken. Doel van de massage is voor de ontvanger om zich te richten op de energiestroom in het lichaam en meer nog op de uitwerking van de massage dan op de plaats van de aanraking te letten. De energetische massage wordt vaak gecombineerd met andere vormen zoals haptonomie vanwege het ontladende karakter en klassieke massage vanwege de lichamelijke ontspanning. Emotioneel kan dit het een en ander losmaken waarbij herkennen, erkennen en aanvaarden voorop staan. Dan kan er heling plaatsvinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s