Regressietherapie

Regressietherapie of Reïncarnatietherapie. Veel lichamelijke en psychische klachten komen door onverwerkte eerdere ervaringen. Althans, volgens de gedachte die regressietherapie met zich mee draagt. Met regressietherapie ga je terug naar de ervaringen in je jeugd, tijdens je geboorte of een vorig leven die nu voor problemen zouden kunnen zorgen, omdat je ze nooit hebt verwerkt. Eind negentiende eeuw brachten experimenten met hypnose, vooral door artsen, het verschijnsel van leeftijdsregressie aan het licht. Na instructies om terug te gaan naar de kindertijd gingen proefpersonen zich kinderlijk gedragen, met de stem, het gedrag, de kennis en de instelling van die leeftijd. Een enkeling waagde zich aan instructies om terug te gaan tot voor de geboorte. De voornaamste onderzoeker daarvan was Albert de Rochas die in 1896 in Parijs met deze experimenten begon. Hij vond voor de geboorte vage toestanden, maar de instructie om verder terug te gaan naar een duidelijke gebeurtenis leidde steeds naar een kennelijke sterfervaring. De therapeutische hantering van regressie begon met enkele psychiaters die met hypnose werkten. De bekendste daarvan was Alexander Cannon, een met eredoctoraten overladen Engelse psychiater die in de periode tussen de beide wereldoorlogen werkte. Hij ontdekte vorige levens bij toeval in zijn sessies met patiënten. In plaats van de instructie: ‘ga terug naar het moment in je jeugd dat …’, gaf hij de instructie: ‘ga terug naar de eerste keer dat …’. In ongeveer tweederde van de gevallen volgde daarop een traumatische situatie in een andere tijd, een ander land, soms zelfs in het lichaam van het andere geslacht. Vaak was het herbeleven en vertellen van de gebeurtenis (meestal een sterfervaring) voldoende om complete genezing van hardnekkige problemen te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s