Reflexzone massage

Alle organen en lichaamsdelen zijn door energiestromen met bepaalde reflexgebieden in de voet en hand verbonden. Eigenlijk is de hele mens terug te vinden in de voet. Als er iets aan de hand is met een van onze organen, zal de corresponderende plaats op de voetzool dit aantonen middels een verandering. Reflexzonemassage werkt met deze punten met als doel om blokkades op te heffen, de doorstroming van energie te bevorderen of om pijnklachten te verminderen. Voetreflextherapie en handreflexmassage zijn oeroude vormen van massage en therapie. De Chinezen en Egyptenaren kenden de geheimen van deze therapie al heel vroeg.
De reflexologie zoals wij die nu kennen is voortgekomen uit de zonetherapie, ontwikkelt door William Fitzgerald, een vooraanstaande Amerikaanse arts uit de 19e eeuw.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s