Emotieve Therapie

Wat is Emotieve therapie?

Het woord emotieve therapie geeft aan dat bij deze therapie met emoties gewerkt wordt. De cognietieve therapie probeert er juist weg van de emotie te gaan.  Controle krijgen over het leven moet met woorden, verstand en logica in stapjes gedaan worden. 

Emotieve therapie daarentegen werkt met weinig woorden. De emotie in zinnen (postulaten) of gebaren (gedrag en feiten) zijn van belang. Juist wel / te veel of juist niet / te weinnig ervaren worden van emotie kan het gedrag al beinvloeden voordat het eigenlijke heeft plaatsgevonden.  Je emotie bedonderd u dus eigenlijk. 

Middels emotieve therapie werkt u vaak in het verleden van uzelf. Het verleden wordt ruim gedefinieerd: het omvat naast het recente verleden en de jeugd ook geboorte, zwangerschap en conceptie en alle ervaringen daaraan voorafgaand (vorige levens en periodes tussen levens).

Met emotieve therapie wordt een wezenlijk deel van onszelf (bewustzijn) het onbewuste bedoelt. Regressietherapie gaat een stap verder. De ziel, geest dat het lichamelijk sterven steeds overleeft en na korte of langere tijd weer in een nieuw lichaam komt; het incarneren. Daarom is regressietherapie een andere benaming voor reincarnatietheraie. Alle genoemde therapie vormen vallen binnen de hypnotherapie maar niet iedere hypnotherapeut gebruikt deze vormen omdat er gewoon weg een te breed en groot scala van methoden en technieken is.

Het woord therapie staat voor het zodanig herbeleven en alsnog verwerken van tot nu toe onverwerkte ervaringen, dat de daarmee verbonden problemen in het heden verdwijnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s