Acupressuur

Acupressuur is een samenstelling van twee woorden welke verwijzen naar acu – acupunctuur of acupunten en pressuur – to press wat druk uitoefenen betekent. Acupressuur en shiatsu worden nog weleens door elkaar gehaald. Het verschil zit hem in de oorsprong en de technieken die gebruikt worden. Acupressuur komt uit de Traditionele Chinese Geneeskunst, shiatsu uit Japan en sinds kort komt men dezelfde technieken tegen bij de stoelmassage. Stoelmassage komt uit de Verenigde Staten en is slechts tientallen jaren oud en gebaseerd op meerdere massage technieken. Bij acupressuur oefent de masseur druk uit op de acupunten welke op de meridianen zijn gelegen. Bij shiatsu kent men ook de tsubo’s in welek energie kan worden opgeslagen. De acupunten komen overeen met die uit de acupunctuur. Bij acupressuur gebruikt men de duimen en de vingers om op een kleine specifieke plaats druk uit te oefenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s