Bachbloesemtherapie

Bachremedies of Bachbloesemtherapie is de leer volgens Dr Bach (1886-1936) Dr. Bach was een regulier arts en homeopaat, die een succesvolle praktijk had in de beroemde Harleystreet. Hij geloofde toen al dat je denkwijze en levenshouding een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en genezen van ziekten. Volgens hem was ziekte een gevolg van disharmonie tussen lichaam en geestelijke gesteldheid. Dr. Bach had veel interesse in mensen. Hij bestudeerde hun gedrag en met name hun stemmingen en emoties. Die deelde hij in zeven groepen in t.w. angst, onzekerheid, onvoldoende interesse in het hier en nu, eenzaamheid, overgevoeligheid, moedeloosheid en wanhoop, en overbezorgdheid voor het welzijn van anderen. Tegelijkertijd ontdekte Bach dat bepaalde niet-giftige bloesems een positief effect hebben op negatieve gemoedsstemmingen. Op basis van zijn analyse van deze stemmingen experimenteerde hij jarenlang met allerlei bloesemextracten van bomen en planten. Dit mondde uit in 38 tincturen (remedies) waarmee men evenzovele stemmingen zelf kan behandelen. Voor noodgevallen stelde men de Bach Rescue Remedy samen, welke bestaat uit meerdere remedies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s