Acupunctuur zonder naalden!

Acupunctuur is zeer effectief voor het behandelen van pijn, chronische kwalen, vermoeidheid, allergieën en vele andere klachten.

Waarom acupunctuur

Het slikken van pijnstillers en medicijnen is als het lopen op krukken: u blijft er van afhankelijk en gaat toch steeds verder achteruit. Beter is het om weer zelf te leren lopen: met Acupunctuur wordt het probleem bij de wortel aangepakt en krijgt u uw gezondheid weer terug. U kunt bovendien zelf uw genezing bespoedigen doordat u gerichte adviezen krijgt over uw leefstijl en voeding. Op die manier krijgt u uw gezondheid weer in eigen hand.

Acupunctuur zonder naalden

Hoe fijn is dat. De naalden zeker in het oor kunnen behoorlijk pijn doen. Te veel pijn is stress verhogend en meestal niet goed. Zeker niet in een westerse op winst beluste maatschappij. Dus ik pas electro acupunctuur vooral toe.

Wat kan acupunctuur voor u betekenen

De Chinese Geneeskunde en Acupunctuur richten zich op het herstel van het natuurlijke evenwicht binnen de mens. Hierdoor wordt niet alleen het symptoom waar u last van heeft, maar ook de onderliggende oorzaak aangepakt. Als dat achterwege zou blijven is er grote kans dat u binnen een half jaar weer -schijnbaar andere- klachten krijgt, die niets anders zijn dan uitingen van dezelfde onopgeloste oorzaak.

In de westers medische diagnose is er bijvoorbeeld geen duidelijk verband tussen migraine, depressies en spijsverteringsproblemen wanneer iemand gelijktijdig aan deze ziektebeelden lijdt. In de Chinese geneeskunde hebben deze aandoeningen vooral met een slecht functionerende lever-energie te maken. De behandeling heeft dan ook effect op alle drie de ziektes. Door vanuit de kern te werken komt de hele mens weer in evenwicht.

Een ander voorbeeld is pijn onder in de rug, in combinatie met bijvoorbeeld kniepijn, en/of luchtweg aandoeningen zoals astma of hooikoorts, chronische moeheid of bijvoorbeeld faalangst. Al deze zaken hebben meestal te maken met een verzwakte Nier-energie.

Oorsprong en visie

De Acupunctuur is ruim vierduizend jaar geleden in China ontstaan. Door mondelinge en schriftelijke overlevering is een geavanceerde visie en behandeling door blijven ontwikkelen tot de moderne Acupunctuur van nu.

Van oorsprong is de Acupunctuur een onderdeel van de Chinese Geneeskunde, die de mens beschouwt als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving. Zowel in de natuur als in de mens zelf wordt de samentrekkende ‘Yin’ kracht en de uitdijende ‘Yang’ kracht onderscheiden. Alle verschijnselen in natuur en mens zijn te beschouwen als elkaar opvolgende stadia van de vijf elementen: Vuur, Aarde, Metaal, Water, Hout.

Als we in goede gezondheid verkeren is er sprake van een dynamisch evenwicht tussen ons Yin en ons Yang, en tussen elk van de 5 elementen. Door invloeden van buiten: weer, stress, omstandigheden, of van binnen: geestelijke problemen, emoties, zorgen, kan dit evenwicht verstoord raken. Wanneer dit evenwicht langere tijd verstoord blijft leidt dat uiteindelijk tot ziekte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s