Kindertherapie

In de opvoeding kunnen ouders tegen verschillende gedragsproblemen en opvoedproblemen aanlopen, die vaak te herleiden zijn naar eerdere ervaringen van het kind. De gebruikte behandelmethodes voor kinderen zijn wezenlijk anders dan bij volwassenen omdat ze moeten passen in de belevingswereld van het kind.

Kindertherapie

Kindertherapie kan ouders helpen met gedragsproblemen en opvoedproblemen van uw kind. Vaak te herleiden zijn naar eerdere ervaringen van het kind.  Door het veranderen van de maatschappelijke normen en waarden zijn basis vaardigheden verloren gegaan die we in therapie alsnog aanleren. De therapie zal hun fantasieën, dromen, magische beleving stimuleren. Hierdoor kunnen kinderen spelenderwijs zelfvertrouwen en kracht terug rijgen.

Verandering in het kind

Als de behandeling begint aan te slaan zie je dat al snel terug in een andere houding en gedrag. Het kind wordt door fascinatie geprikkeld waardoor het concentratievermogen verbetert. Het kan soms zijn dat ouders ook moeten werken aan hun manier van reageren op het kind. Hiervoor bieden wij aparte begeleiding aan.

Problemen bij kinderen die wij onder andere behandelen zijn

  • rouwverwerking bij kinderen
  • faalangstige of angstige kinderen
  • hyperactiviteit, ADHD
  • woedeaanvallen, niet willen luisteren
  • leerproblemen
  • sociale problemen, extreme afhankelijkheid
  • gepest worden of juist de pester zijn

 

Afspraak maken

Afspraak maken bij Praktijk Ludwig Tummers kan onder andere in Rotterdam, Dordrecht, Utrecht en Tilburg. Ook s’avonds en op zaterdag. Direct een afspraak maken bel dan nu 0102807275 of 0641570651.

uk-vlag Treatment sessions can also be given in the English or German language!
germany-vlag Behandlungen können auch im Englisch und Deutsch gegeben werden!