Omgaan met levenstijlveranderingen

De meeste problemen zijn ontstaan omdat de overeenstemming in beweging en voeding niet overeen komen met voeding. Natuurlijk is een snelle reparatie wenselijk. Alleen lang opgebouwde onevenwichtigheden laten zich niet met een pilletje, homeopatisch korreltje wegnemen.

Inzicht in wat jouw lichaam nodig heeft, beter gezegd wat jij nodig hebt aan beweging en voeding stuit op het grootste probleem van deze tijd: verstarring en inflexibiliteit. Jaren aangeleerde vaste routines is het eigenlijke gevaar voor je gezondheid. Zeker als je niet meer aanvoelt wat de uitwerking op je lichaam is. Bijvoorbeeld. Gisteren had ik enorm zin in een ijsje. Tevens kreeg ik bonbons cadeau ivm een actie. Vandaag ben ik 4 kg zwaarder dan gisteren. Vroeger at ik een pizza en had 2 dagen lang darmkrampen enz. Nu niet meer.

Wat zegt dat mij?

De pizza was een tekort aan o.a. probiotica welke door antibiotica kuren kapot waren gemaakt. Hierdoor verteerde de zware kost zoals brood, pizza niet meer. Daarbij moet ik de opmerking maken dat ik een Kapha type ben (Ayurvedisch gezien) en ook een vis, vlees en groente en zaden type ben. Eigenlijk diegenen die gemakkelijk dik worden. Duidelijk ik kan niet tegen een overmaat aan melk-vetten en suikers. Het ijs is een traktatie hetgeen ik als ik enorme zin heb neem. Alleen dat beperkt zich tot 1 – 3 keer binnen een paar dagen en dan maanden tot een jaar niet meer. De suikers en het vet van het ijs sla ik op voor slechte tijden. Daarmee is een eenmalige actie voldaan voor een veel langere tijd. Ik ben een metabool of vlees type en wordt er dikker van. Een koolhydraten type verbrandt dat binnen 2-4 uur en wordt niet dikker.

Ayurveda wetenschappelijk

Zo zijn er andere  typen binnen de Ayurveda die nu langzamerhand ook wetenschappelijk navolging krijgen. Inmiddels zijn wetenschappelijk 3 toen onderscheiden het metabole type (vis / vlees en groente), de koolhydraten type (suikers, granen, melk en kaas met groenten en een klein beetje vlees of vis) en het 3e    type, het meng type. Antropologisch logisch want de jager verzamelaar is verdreven van zijn territorium (met name Europa) door de langbouwers die vanuit het verre oosten en noorden van Africa ivm landbezit naar nieuwe bieden trokken. Deze mensen veranderende van een metabool type in dit koolhydraten type. Dat was mogelijk doordat het enzym waar melk mee verteerd wordt niet al bij 8 jaar stopte maar door een genetische noodzaak en defect niet meer stopte te produceren waardoor melk te verteren was boven de 8 jaar en houdbaarheid van melk door kaas enz. ook voor langere tijd door de winter heen voor vetten en voeding zorgden. Dat heeft tientallen duizenden jaren gekost. Dus alleen de koolhydraten typen (mageren) kunnen vaak betere tegen melk dan de dikke typen.

Afspraak maken

Natuurlijk ga je een afspraak maken. Telefonisch 0102807275 of 0641570651 en gelijk een afspraak maken.

uk-vlag Treatment sessions can also be given in the English or German language!

germany-vlag Behandlungen können auch im Englisch und Deutsch gegeben werden!