Afvallen of aankomen dieet?

Voordat je gaat beginnen… Lees dit!

Tijdens consulten hoor ik vaak dat de eerste paar dagen van een koolhydraatarm dieet gepaard gaan met lage energieniveaus. In sommige gevallen veroorzaakt het zelfs lichte hoofdpijn. Deze ongemakken zijn een aanwijzing dat er veranderingen plaatsvinden in jouw lichaam. Dan eet je enerzijds te weinig anderzijds is je lichaam aan het ontgiften.

Cutten en Bulken om aan te komen of juist af te vallen.

Je lichaam maakt extra insuline aan als je koolhydraten eet. Insuline is één van de 12 hormonen die bepalen of je lichaamsvet aanmaakt (of juist verliest).

Energieloos of vol met ....
Energieloos of vol met ….

Als je weinig koolhydraten eet, herstel je ook je hormoonbalans. Als je insulinewaarde laagt blijft (door een koolhydraatarm dieet), schakelt je lichaam over op het verbranden van lichaamsvet.

Daarom bestaat de kans dat je de eerste paar dagen wat minder energie hebt. Eet bij vermoeidheid iets meer groene groenten, knollen of bieten en vis of vlees.

Zet het koolhydraatarm dieet door en oordeel pas na 2 weken. In de persoonlijke sessies die ik geef, hoor ik vaak dat mensen tijdens een koolhydraatarm dieet niet alleen afvallen, maar ook meer energie krijgen, beter slapen en van een sterker concentratievermogen genieten.

Hoe pak je dit het beste aan?

Nu je weet hoe een koolhydraatarm dieet werkt, is het tijd voor actie. Ik ga je nog een paar laatste tips geven om koolhydraatarm diëten een stuk makkelijker te maken:

  1. Haal de juiste boodschappen in huis: als je geen koolhydraatrijke producten koopt, kun je het thuis ook niet opeten. Ondanks de simpliciteit van deze tip is het een belangrijk advies als je snel en gezond wilt afvallen.
  2. Gezonde snacks binnen handbereik: als je een koolhydraatarm dieet volgt, zorg dan dat je gezonde snacks binnen handbereik hebt en leg ze eventueel van tevoren klaar. Denk aan wortels, dadels, komkommer of een handje noten. Zo grijp je minder snel naar ongezonde snacks.
  3. Begin ijzersterk: als je iets doet, doe het dan goed. Er is niets vervelender dan een poging tot afvallen zonder het boeken van resultaat. Bespaar jezelf de frustratie en zorg ervoor dat je alle kennis hebt om snel en gezond af te vallen. Lees daarvoor meer artikelen op deze website en schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief.
  4. Ontvang aanvullende tips, recepten en leefstijladviezen: ik geef het toe: dit artikel geeft een hoop informatie in één keer. Ik wil nog veel meer informatie over hormonen met je delen, omdat hormonen de sleutel zijn tot succesvol afvallen. Sterker nog, zonder bepaalde hormonen kun je geen gram vet verliezen!

Lichaamvetniveaus-01

Afspraak maken

Afspraak maken bij Praktijk Ludwig Tummers kan onder andere in Rotterdam, Dordrecht, Utrecht en Tilburg. Ook ’s avonds en op zaterdag. Direct een afspraak maken bel dan nu 0102807275 of 0641570651.

uk-vlag Treatment sessions can also be given in the English or German language!

germany-vlag Behandlungen können auch im Englisch und Deutsch gegeben werden!